Biodanza dans het leven
Biodanza is een uitnodiging om te dansen en het plezier daarvan te beleven. Het is de poezie van de menselijke ontmoeting, het is wetenschap, kunst en liefde. Dansen is beweging, dansen is spreken met je lichaam, dansen is met andere lichamen een gemeenschappelijke taal vinden, terwijl je de muziek belichaamt. Dansen is wat bomen in de wind doen en muggen op een zomeravond, dansen is deelnemen aan de kosmische dans. Die oeroude beweging, die manier waarop menselijke wezens de betekenis van leven als deel van het universum uiten, zoekt de gezonheid in de gezondheid zelf.
– Alexander LagaaijHet woord Biodanza bestaat uit Bio (grieks voor “leven”) en danza (spaans voor dans). Letterlijk betekent Biodanza, dans van het leven. In Biodanza vieren we het leven, sterken we onze identiteit en herverbinden ons met onze natuur.

Biodanza is een systeem van menselijke integratie en vernieuwing van het organisme, van affectieve heropvoeding en het opnieuw leren van de oorspronkelijke functies van het leven.

biodanza logo