Dr. Pang Ming

 

De oorspronkelijke naam is Zhineng Qigong. De Europese naam voor Zhineng Qigong is Chi Neng Qigong. Zhineng bestaat uit 2 woorden. Zhi betekent wijsheid, Neng betekent vaardigheid. In Zhineng Qigong ontwikkelen we onze wijsheid en vaardigheden zodat we ons potentieel als mens volledig realiseren. Zowel op fysiek, emotioneel, mentaal en spiritueel niveau.

 

“Het doel van Chi Neng Qigong is de wetten van het leven te begrijpen in de context van mens, maatschappij en natuur en deze toe te passen door oefening en zelfontwikkeling.
Dan maak je een sprong van het domein van zekerheid naar het koninkrijk van vrijheid.”

– Dr. Pang Ming

“Door elke dag te oefenen open je de paden binnen en buiten je lichaam om Qi te kunnen uitwisselen met het universum. Je stuurt deze Qi door het richten van de aandacht (intentie) naar je lichaam.
Zo simpel is het…”

– Dr. Pang Ming

 

Zhineng Qigong is ontwikkeld door dr. Pang Ming, hij is geschoold in zowel de westerse als Chinese geneeskunde en heeft vele vormen van qigong, tai chi en martial arts bestudeert en beoefend. Hij combineerde de oude chinese technieken van het cultiveren van interne Qi met de moderne wijsheid van lichaam en geest. Hij brak met de eeuwenoude traditie van het heimelijk aanleren van Qigong en maakte het publiek.

In 1988 richtte dr. Pang Ming het grootste medicijnloos ziekenhuis ter wereld op. Huaxia Zhineng Qigong Clinic & Training Center. In dit ziekenhuis werd er uitsluitend met qi gewerkt. Het was eveneens een plaats waar mensen werden opgeleid tot instructors. Dit ziekenhuis was door de chinese regering herkend als een officieel ziekenhuis. Het centrum heeft over de jaren meer dan 180 verschillenden ziektes behandeld met een succes van meer dan 95%. In 2000 werd dit ziekenhuis gesloten om politieke redenen.

Zhineng Qigong is door China officieel verklaard als de meest helende en effectieve vorm van Qigong.

Chineng Qigong is de in Europa beschermde naam voor Zhineng Qigong.